Ciasta i Wypieki

Przepisy na ciasta z własnego doświadczenia.

Get Adobe Flash player

Kasza Manna

Przygotowanie:   Blaszkę wyłożyć herbatnikami. W garnku zagotować mleko, dodać masło i podgrzewać do jego rozpuszczenia. Dodać otwartą laskę wanilii , cukier a następnie partiami dodawać kaszę mannę. Cały czas energicznie mieszamy , żeby nie powstały grudki. Masa będzie dość gęsta. Wylać ją na herbatniki, delikatnie docisnąć. Ułożyć na wierzchu kolejną warstwę herbatników, pamiętając jak były ułożone te na dole. Później podczas krojenia, będzie to ładniej wyglądało. Odstawić do ostygnięcie. W tym czasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wylać na górę ciasta i rozprowadzić. Ja rozprowadziłam pędzelkiem i powstał fajny wzór. Na cieście układać plaster kiwi oraz nektarynki. Po przestygnięciu kroić w kostkę (wg ułożonych herbatników).








SKŁADNIKI








Sprawdź proporcje i składniki. Wyslij sms o tesci
DSTSS pod numer 7243 koszt smsa (2,46zł)


Już nie długo nowe Przepisy